Muzikale afsluiting bridgeseizoen 23/24


Afgezien van een paar technische en organisatorische problemen, die mede veroorzaakt werden door een paar dat niet op kwam dagen, hebben we toch het seizoen 23/24 op een aangename en succesvolle manier kunnen afsluiten. We speelden 5 spelrondes van 4 spellen met slechts één koffie/theepauze na de tweede ronde. (Op deze laatste zitting hoefde er voor de drankjes niet betaald te worden.) Een tweede drankje was er na de 5de ronde.


Met de gevulde glazen in de hand was het nu tijd om te gaan genieten van live muziek van het Klezmerduo “Frejleche Frajnde” (Jiddisch voor “Vrolijke Vrienden”), met Ron van den Heuvel (viool en zang) en onze eigen Joris Schouten (accordeon). In het half uur durende optreden speelden zij uit het hoofd geheel in de traditie van de oude muzikanten - die destijds geen noot konden lezen - enkele varianten uit de klezmermuziek. Het was voor alle bridgers een geheel onverwachte maar zeer gewaardeerde afsluiting, waarvan zichtbaar en hoorbaar genoten werd.

Het optreden van het muzikale duo gaf de Technische Commissie de kans om de problemen zover te overwInnen dat overgegaan kon worden naar de bekendmaking en huldiging van de clubkampioenen en van het paar dat de meeste punten in de slemcompetitie verzamelde.


Bij afwezigheid van onze voorzitter Johan Dollekamp werden de honneurs waargenomen door Rita Greben, onze secretaris. Als eersten riep ze Nanno Prummel en Linze Hoekstra bij zich om ieder een Clubkampioensaward en een borrelpakket in ontvangst te laten nemen.


Het slemkampioenspaar werd gevormd door Teunis in ’t Hof en Adri Hoogstrate, (deze laatste was wegens vakantie afwezig). Teunis mocht een fles wijn in ontvangst nemen. Adri houdt een fles wijn tegoed.


Zo langzamerhand werd het dan de hoogste tijd voor het uitspreken van de afsluitende woorden. Rita dankte met name Jan Scholten voor zijn inzet en iedereen  voor de sportieve deelname aan het achter ons liggende bridgeseizoen. Ze nam afscheid met een “graag tot ziens op 1 juni” voor de mensen die deelnemen aan de autofietsdrive en voor allen een fijne, zonnige zomer en tot ziens op 17 september, het begin van het nieuwe bridgeseizoen.